Саварина

Емилия ПетковаЕмилия Петкова
Чирак
6180211241
Саварина1 / 2
26/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • жълтъци - 6 бр.
  • брашно - 300 г
  • масло - 125 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • пудра захар - 120 г
  • мая - 15 г за хляб
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • За сиропа
  • вода - 300 мл
  • захар - 220 г
  • ром
  • За крема
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • бадеми - печени карамелизирани
  • шоколад - 50 г разтопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото: Разтворете маята в млякото и заедно с брашното замесете твърдо тесто. Направете дебел кравай и го пуснете в топла вода да втаса.

След като втаса, краваят ще изплува на повърхността на водата. Извадете го и прибавете краве маслото, жълтъците, пудрата захар и кората на лимона.

Замесете и сложете в намазана и посипана с брашно форма. Оставете още малко на топло да втаса, докато изпълни формата. Изпечете в умерена фурна. Залейте с горещ сироп след като изстине.

Приготвяне на крема: Разбийте яйцата със захарта и прясното мляко на топло, докато се сгъстят. Прибавете малко разтопен шоколад. Залейте саварината. Посипете отгоре с печени обелени и карамелизирани бадеми.

Приготвяне на сиропа: Сварете водата със захарта за 5 минути. Прибавете рома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: