Начин на приготвяне
Приготвяне на тестото: Разтворете маята в млякото и заедно с брашното замесете твърдо тесто. Направете дебел кравай и го пуснете в топла вода да втаса.
След като втаса, краваят ще изплува на повърхността на водата. Извадете го и прибавете краве маслото, жълтъците, пудрата захар и кората на лимона.
Замесете и сложете в намазана и посипана с брашно форма. Оставете още малко на топло да втаса, докато изпълни формата. Изпечете в умерена фурна. Залейте с горещ сироп след като изстине.
Приготвяне на крема: Разбийте яйцата със захарта и прясното мляко на топло, докато се сгъстят. Прибавете малко разтопен шоколад. Залейте саварината. Посипете отгоре с печени обелени и карамелизирани бадеми.
Приготвяне на сиропа: Сварете водата със захарта за 5 минути. Прибавете рома.