Начин на приготвяне
Необходима ни е празна консервна кутия, от по-големите, а също така и прозрачно фолио, с което облицоваме кутията отвътре. Част от фолиото трябва да излиза отгоре, за да ни помогне после лесно да извадим тортата.
Приготвяме блата, като разбиваме яйцата и към тях добавяме 2 ч.л. от крема сиренето и натрошаваме кравето сирене. Разбъркваме добре и изсипваме в малка тавичка с незалепващо покритие. Печем до готовност и след това оставяме блата малко да изстине.
В купа сипваме останалото крема сирене и към него добавяме ситно нарязани: три от киселите краставички, двата вида маслини, пушеното пилешко филе. Разбъркваме много добре.
С помощта на консервната кутия изразяваме три кръга от изпечения и охладен блат. Първия кръг поставяме на дъното на консервата, отгоре сипваме дебел пласт от плънката и натискаме добре. Така редуваме и другите блатове, като завършваме с плънка. Отгоре украсяваме с кашкавал , филе и кисели краставички .
Прибираме в хладилник за 1 час да стегне. Сервираме с консервата - за по- голям ефект и след това издърпваме внимателно нагоре с помощта на фолиото.