Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса
Работим с кръгла форма, намаслена, с диаметър около 23 см.
В купа се смесват брашното, захарта, солта и бакпулверът. Разбърква се с телена бъркалка.
Добавят се яйцата, зехтинът и прясното мляко. Разбърква се, докато съставките много добре се смесят до гладко тесто.
Сместа се излива във формата, няколко пъти се удря в плота, за да излезе въздуха, около 3 пъти.
Ябълките се почистват и нарязват на кубчета със среден размер. Посипват се отгоре на случаен принцип. Леко се поръсват с канела. Пече се на 170 градуса за около 30 мин.
Междувременно се приготвя глазурата от захарта, лимоновата кора, яйцето и се разбърква с телена бъркалка. Добавя се и разтопеното масло, отново се разбърква, докато се смесят добре съставките с маслото.
След времето на печене (30 мин.) ябълковият сладкиш се изважда от фурната и се залива с глазурата. Връща се обратно и се допича за още 12 мин.
След това време се изважда, минава се с нож по края на формата и се обръща върху решетка, а след това върху подходяща чиния.
Френският ябълков сладкиш с канела е много вкусен!
Източник: MasterChef J. Mielle
Забележка: Една непретенциозна рецепта, но с невероятен резултат.
Маслен сладкиш с ронлива структура, едновременно влажен и много ароматен. Сервира се на тортени парчета с топка бита сметана и парче лимон.
Коментари