Паниран райкин боб

25/06/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Такова мезе сме ви спретнали, че няма да ви стигне бирата "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо634
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • райкин боб - 300 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете боба, измийте го и го нарежете на две или три части, тъй като е доста дълъг и цял трудно ще се панира.

Сложете вода да заври в тенджера и сипете лъжица сол, пуснете боба и оставете да поври така за около 10 минути /зависи как го предпочитате по-хрупкав или мек/.

Всяко парченце оваляйте в брашно, после потопете в разбитите яйца и на края в галета.

Пържете до златисто от двете страни.

Поднесете с млечен сос или натюр. Идеално бирено мезе! Става и за добавка към ракия!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар