Ориз със зеленчуци, куркума и пилешко месо

27/06/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaМастър Шеф7122329111
"Сочно пиле с неустоим аромат на масло - приготвихме го специално за вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене55 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 341
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме бутчетата от тлъстини. Поставяме ги в студения домашен пилешки бульон. Термичната им обработка трае до непълното им сваряване. В подходяща касерола задушаваме ситно нарязания шалот в растителната мазнина.

Към него прибавяме ориза и след като зърната станат прозрачни сипваме 1 к.ч. от бульона.

Следват зеленчуците, куркумата, шафрана, черния пипер, посоляваме и добавяме още 2 к.ч. бульон.

Отстраняваме от котлона. Приготвяме йенска тавичка, в която поставяме бутчетата и задушените с ориза зеленчуци.

Покриваме всяка бутче с опаковка от маслото (от 250 г) и запичаме в предварително загрята на 200 градуса фурна. След изпичане на ароматното ястие махаме фолиото, добавяме малко масло и покриваме с памучна кърпа.

Гарнираме със салата според сезона и домашно изпечен хляб с маслини.

* Не изхвърляйте опаковките от маслото, сгънете и приберете в торбичка във фризера. Винаги използвам тях вместо фолио за запичане на пилешко месо. Всяко бутче, обгърнато с намазнената опаковка, поема аромата на маслото и вкусът е неустоим.

* Наесен си приготвям зеленчукови комплекти за това ястие. Нарязвам чушка и морков, прибавям царевица и грах. Така винаги имам подръка замразени зеленчуци за това ястие.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар