Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Гулаш»Американски гулаш с фусили

Американски гулаш с фусили

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Американски гулаш с фусили3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Този нетрадиционен гулаш впечатлява с визията си, а всяка една хапка носи неповторима наслада"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 300 мл телешки
  • доматен сос - 400 мл
  • домати - 400 г обелени на кубчета
  • подправки - 1 с.л. смес сухи босилек и риган
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • фусили - 300 г или друга паста по избор
  • крема сирене - 100 г
  • кашкавал - 70 г настърган
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на дребно. Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура. Запържете каймата и лука докато каймата покафенее, стане на трохи и се поизсуши - около 10 минути.

Добавете чесъна и гответе още около минута. Добавете бульона, доматения сос, доматите, босилека и ригана, червения и черния пипер.

Разбъркайте хубаво и оставете сместа да заври. Намалете температурата, покрийте с капак и варете за около 20 минути докато леко се сгъсти сосът.

Разбъркайте макароните в соса. Покрийте отново и гответе между 16 и 18 минути, като разбърквате периодично докато пастата се свари.

Разбъркайте пастата с крема сиренето, докато се разтопи за около 3 минути.

Отгоре настържете кашкавала и сервирайте гулаша.

Американският гулаш с фусили е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: