Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Апетитни крилца с бира и розмарин

Апетитни крилца с бира и розмарин

Апетитни крилца с бира и розмарин
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Усетите ли аромата на тези крилца, ще разберете, че колкото и бира да сте купили, все няма да стигне"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • соев сос - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • риган
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охладените пилешки бутчета се поръсват със сол и черен пипер. В купичка смесваме олиото, червения пипер, соевия сос и ригана.

Разбърква се и се намазват пилешките крилца от всички страни. Оставят се покрити с фолио в хладилника за 1 час да се мариноват. Нареждат се в тавичка.

Морковът и лукът се обелват, като моркова нарязваме на полукръгчета, лука на полумесеци и разпределяме в тавата. Наливаме бирата с водата и малко сол. Поставят се и три клонки пресен розмарин.

Пекат се в загрята фурна 200 градуса около 35-40 минути до зачервяване. Поднасяме с чаша студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Страхотни се получиха крилцата, благодаря :)
03.07.2017 22:28