Пиле със сметана, гъби и кашкавал

veselina13veselina13Новак16912
06/07/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 586
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата115
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В тиган слагаме маслото и към него добавяме пилешките гърди. Запечатваме ги за около 5 минути, след което прибавяме ситно нарязаният лук и разбъркваме. Покриваме с капак и оставяме да се задушава.

Обелваме гъбите и в зависимост дали са големи ги режем, в случая бяха доста малки и оставих цели.

Прибавяме ги към пилешкото и овкусяваме със солта и подправките, оставяме до омекването им, прибавяме и нарязаната чушка. След това прибавяме сметаната и бъркаме докато сосът се сгасти.

Сваляме от котлона и прехвърляне всичко в тавичка, като отгоре настъргваме кашкавала и слагаме в предварително загрята фурна на 180 градуса докато кашкавалът се разтопи и запече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар