Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче.
Добавете в него, разбитото с вилица яйце, киселото мляко, олиото и предварително разтворената мая и захар в топлата вода. Замесете средно меко тесто и поставете на топло да втаса за 1 час.
Разточете втасалото тесто на правоъгълна кора. С нож за пица нарежете я на правоъгълни парчета с размери 6х10 см, всеки правоъгълник нарежете на няколко места през средата.
Нарежете кренвирша на парчета дълги 4 см и върху всяко парче тесто поставете по едно парче кренвирш. Навийте ги на рулца и залепете добре краищата.
Подредете фенерчетата в тава покрита с хартия и ги намажете с разбитото яйце. Печете в предварително нагрята фурна на 200 градуса до златист цвят.
Симпатични и вкусни фенерчета, в които ще се влюбят децата ви!