Начин на приготвяне
Тестото може да се замеси още от вечерта.
В широка купа пресяваме брашното. В киселото мляко слагаме содата и оставяме за 5 минути хубаво да шупне.
Посоляваме и започваме да разбъркваме, докато омесим тесто, което да не лепне. В чиста купа намазваме с олио и намазваме тестото. Слагаме го в нея и завиваме с найлон, за да не изсъхне.
Прибираме в хладилник, ако сме го направили по-рано. Когато решим да правим бухтите, изваждаме директно тестото и в загрята мазнина пържим оформените бухти.
Стават много бързо и се издуват доста. Тестото може без проблем да се съхранява 2 дена в хладилник.
Сервираме топли бухтовите мекички. Те са чудесна комбинация и за сладко, и за солено.