Домашен течен шоколад с лешници

24/06/2012
"Всяка дама трябва да има в дома си поне по едно бурканче домашен течен шоколад с лешници за спешни случаи - любовна мъка или среднощен глад!"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 917
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лешници - 250 г сурови
  • какао - 3 с.л. натурално или 1/3 разтопен черен шоколад
  • кокосово олио - 2 - 3 с.л. или друго олио от ядки
  • мед - на вкус
  • ванилия - капки есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лешниците за една нощ във вода, но извън хладилника.

След това добре ги отцедете и ги прехвърлете в блендер.

Добавете какаото или разтопения шоколад, кокосовото олио, мед на вкус, ванилия.

По желание може да добавите малко кондензирано мляко.

Блендирайте сместа, докато се хомогенизира напълно.

Прехвърлете така приготвения домашен течен шоколад в бурканче и съхранявайте на хладно.

Рейтинг

5 10
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
09.11.2019 22:31
много ми допада, че е веган вариант
0
1
П
П
11.04.2014 20:50
Извинявай за тъпия въпрос, но става ли да се приготви с обикновено олио?
2
1