Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Терин»Терин с печени чушки, кашкавал и яйца

Терин с печени чушки, кашкавал и яйца

Терин с печени чушки, кашкавал и яйца
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ако му приготвите това ястие, той ще е винаги ваш"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. големи червени (печени)
  • сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • сол
  • олио - за намазване
  • За соса
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме терина с олио от всички страни.

Разполовяваме всяка една пиперка на две и поставяме на дъното и стените, като гледаме да остане част от пипера извън формата. Отделяме част от пипера, за да поставим към плънката.

В купа смесваме яйцата, кашкавала, сиренето и нарязания на дребно магданоз. Разбиваме добре.

Част от плънката изсипваме във формата, поставяме отделените чушки и изсипваме другата част от сместа.

Загъваме краищата, които оставихме, навътре, така че да се закрие самата смес. Слагаме терина във фурната и печем на 200 градуса до готовност.

За соса: Обелваме чесъна и го минаваме през преса. Смесваме с киселото мляко и разбъркваме. Сервираме терина със соса.

Теринът с печени чушки, кашкавал и яйца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: