Начин на приготвяне
Намазваме терина с олио от всички страни.
Разполовяваме всяка една пиперка на две и поставяме на дъното и стените, като гледаме да остане част от пипера извън формата. Отделяме част от пипера, за да поставим към плънката.
В купа смесваме яйцата, кашкавала, сиренето и нарязания на дребно магданоз. Разбиваме добре.
Част от плънката изсипваме във формата, поставяме отделените чушки и изсипваме другата част от сместа.
Загъваме краищата, които оставихме, навътре, така че да се закрие самата смес. Слагаме терина във фурната и печем на 200 градуса до готовност.
За соса: Обелваме чесъна и го минаваме през преса. Смесваме с киселото мляко и разбъркваме. Сервираме терина със соса.
Теринът с печени чушки, кашкавал и яйца е готов.