Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Най-вкусното и сочно пиле на фурна

Най-вкусното и сочно пиле на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Най-вкусното и сочно пиле на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Опитайте и вие и споделете дали наистина е най-вкусното пиле"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • за маринатата
  • масло - 50 г
  • сол - 1 ч.л.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • прясно мляко - 50 мл
  • кетчуп - 2 с.л. за барбекю
  • горчица - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете пилето на порции за печене, желателно е да не премахвате кожата му. Измийте добре и го подсушете върху напластена кухненска хартия, докато се отцеди добре от водата.

През това време си направете маринатата, като в широка купа смесите всички съставки за нея много добре.

В дълбока тава постелете голямо парче алуминиево фолио (толкова голямо, че спокойно да завиете с него).

Върху него постелете отново толкова голямо парче хартия за печене (не щадете хартията, резултатът е покъртителен от добре завитото пиле).

Вземете едно по едно парчетата от пилето, потапяйте в маринатата и много добре обтрийте с нея месото навсякъде, дори и под кожата му.

Подреждайте порциите месо плътно едно до друго в тавата, ако ви е останала марината разпределете я равномерно върху месото.

Завийте плътно нареденото месо първо с хартията за печене, стегнато и много добре да не поема въздух отникъде, ако трябва прегъвайте хартията отдолу под месото. После завийте със алуминиевото фолио по същия начин плътно.

Поставете тавата в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете пилето за 90 минути. Става крехко, сочно и много добре изпечено месо.

При сервиране порцията не се раздробява от многото печене но при консумация като хванете порцията за кокалче и я тупнете в чинията, месото пада (окапва) от кокалчето.

Горещо препоръчвам този метод с хартия за печене и алуминиево фолио, отколкото готовите пликове по търговските мрежи. Защото те бързо прегарят от високата температура заедно с горната част на пилето.

Най-вкусното и сочно пиле на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана много вкусно. Благодаря Ви!?
30.07.2022 21:36
1