Бъркан хляб

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
21/12/2019
"Да вземе да забъркаме едно апетитно хлебче, какво ще кажете "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 673
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • топла вода - 450 мл
  • сол - 10 г
  • суха мая - 7 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват всички съставки: предварително пресятото брашно, сухата мая, солта и топлата вода. Разбърква се сместа с дървена лъжица и се покрива с памучна кърпа. Тестото е доста рядко.

Така покрито тестото се оставя да бухне. След като се надигне, се разбърква с лъжицата, за да спадне и отново се покрива с кърпа. Процедурата с бухването и разбъркването се повтаря три пъти.

След третото бухване, тестото се прехвърля с намокрени с вода ръце в тавичка покрита с хартия за печене.

За да не изгори отгоре, хлябът се покрива с фолио, което се маха 10 минути преди края на печенето.

Пече се в предварително загрята фурна на 210 градуса.

Бърканият хляб е готов.

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар