Конфитюр от смокини с орехи

23/12/2019
"Вместо две праскови и две череши, посадете орех и смокиня - знаете ли какъв конфитюр може да направите от тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 041
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • смокини - 2 кг
  • захар - 1.5 кг
  • вода - 100 мл
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч ч. нарязани
* мерки и количества
Конфитюр

Начин на приготвяне

Нарязваме орехите и запичаме във фурната за около 10 минути. Смокините ги измиваме и обелваме.

След това ги нарязваме на кубчета.

Изсипваме в тава смокините и добавяме водата и захарта, като разбъркваме добре. Поставяме във фурната.

Когато смокините пуснат сока си, усилваме огъня и сместа се оставя да ври, докато голяма част от течността в тавата се изпари.

Намаляваме огъня, когато видим, че конфитюрът е почти готов и разбъркваме към края непрекъснато.

Малко преди да свалим от огъня /3-4 минути/, добавяме лимонената киселина.

Отстраняваме от фурната, добавяме орехите и разбъркваме.

Докато е горещ, насипваме в чисти, сухи буркани.

Затваряме с капачки и обръщаме и остават така, докато изстинат напълно.

Конфитюрът от смокини с орехи е готов.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар