Начин на приготвяне
Каймата се овкусява с черния пипер, сол, кимион, нарязания на ситно магданоз, бирата, накълцаните на дребно кромид лук, чесън и лютата чушка. Оставя се до престои поне 30 минути.
Чушките се измиват и без да им се махат дръжките се изрязват от едната страна, така че да се получи нещо като нокът.
През получилия се отвор се пълнят с каймата, всяка чушка се увива с по два слайса бекон и се забожда с клечки за зъби отстрани, за да не се развива беконът.
Скарата се загрява предварително, намазва се със зехтин или олио, пълнените чушки също се намазват и се запичат до готовност от двете страни. Сервират се в плато по пет, като се гарнират с чери доматите.
Добър апетит! Пълнените чушки в бекон са готови.
Коментари