Царско барбекю

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Царско барбекю
Снимка: Мария Симова
2 / 3
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Нищо не може да накара един мъж да се почувства като истински цар, както това ароматно барбекю"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 4 глави големи
  • олио - 100 мл
  • универсална подправка - 1 ч.л. готова подправка за барбекю
  • черен пипер - 0. 5 ч.л.
  • кориандър - 0. 5 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета, измийте и подсушете върху кухненска хартия.

В купа поставете месото, налейте олиото и добавете подправките. Настържете на ренде 1 глава лук, а останалите нарежете на половинки, а после на филийки, добавете ги към месото и посолете на вкус.

Разбъркайте добре сместа като втривате месото с маринатата, завийте купата със стреч фолио и поставете в хладилник за 40 минути.

През това време обелете и нарежете тиквичката на филийки, а после филийките на 4 парчета. Почистете пиперките от семената и нарежете на квадратни парчета, посолете на вкус нарязания зеленчук.

След определеното време започнете да нанизвате на дървени шишове месо, лук и зеленчуци, като започнете и свършите с месо.

Загрейте скарата и изпечете оформените шишчета до приятен загар.

Чудесна марината, с която месото става сочно и нежно и се пече 2 пъти по-бързо от нормалното.

Царското барбекю е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: