Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бяла риба с хлебна коричка

Бяла риба с хлебна коричка

Бяла риба с хлебна коричка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
25/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Хрупкавата бадемова коричка подсказва, че е време за чаша бяло вино"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 3 бр. филета
  • пълнозърнест хляб - 3 филийки
  • лук - 1 глава
  • бадеми - 50 г смлени
  • босилек - листа
  • олио - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 щипки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л. сух
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се нарязва на парчета, поръсваме с малко сол и черен пипер. Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Пълнозърнестият хляб се начупва на парченца и заливаме с прясното мляко, после се отцежда.

Добавя се ситно нарязан лук, сол, черен пипер, олио, смлени бадеми в мелничка за кафе и сух босилек.

Разбърква се добре, да се смесят продуктите. С лъжичка се разпределя върху рибните филета.

Отгоре се поръcват с лимонов сок и се слага върху всяко парче малка бучка масло. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 минути.

Сервираме филето в чиния със зеленчуци, резен лимон и листа пресен босилек. Поднесете с чаша бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: