Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена бяла риба с ароматна коричка

Пържена бяла риба с ароматна коричка

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Пържена бяла риба с ароматна коричка
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Рибата да е вкусна, а коричката - ароматна и хрупкава, вижте как да го постигнете и у дома"

Необходими Продукти

  • риба - 2 бели риби
  • черен пипер
  • сол
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • босилек - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • чесън - скилидка
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и се реже на шайби.

Подсушава се с домакинска кърпа и се наръсва с черен пипер и малко лимонов сок.

Галетата се смесва с царевичното брашно и сухите подправки - босилек, риган, мащерка, черен пипер в една купичка.

Зехтинът се загрява и в него се запържва чесънът и се отстранява.

Всяко парче риба се овалва много добре в царевичното брашно с галета и подправки и се пържи в загрята мазнина от двете страни до златисто. Изваждат се върху домакинска хартия.

Пържената риба се поднася с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Каква по- точно е бялата риба? Има много видове. И какъв грамаж горе долу са рибите?
Благодаря.
11.02.2024 12:32