Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на дължина, след което с лъжица се издълбават.
Оризът се измива и заедно с каймата се омесват.
Доматът се обелва и нарязва на конкасе (кубчета без семките), като 1-ната му половина се прибавя заедно с подправките при каймата и ориза.
Остатъците от картофите от издълбаването им се нареждат в тавата, заедно с другата половина на домата. Ако ви остане от сместа за пълнене, може и нея да разпределите в тавата.
Картофите се пълнят и от двете страни със сместта, като се захлупват по формата си и се редят на разстояния едни от други в тавата.
Бульонът се разтваря в хладка вода с малко мазнина, около 3-4 с.л. и се залива до средата на тавата. Първото печене трябва да е с алуминиево фолио, тъй като всичко готвим в сурово състояние и трябва да се задуши хубаво до омекване. Това трае между 25-30 минути с печка на вентилатор на 200 градуса.
При нормално печене без вентилатор, фурната се нагрява до 200 градуса, задушават се 10 минути, а след това на 150 градуса до готовност. Когато всичко омекне, се долива вода почти до горе на тавата, маха се фолиото и се пекат до готовност.