Пилешки сърца с гъби и лук в масло

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
469
3k
1k
1k
3
30/07/2017
"Разкошно мезе за всяко питие"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 429
  • Преглеждания за месеца1863
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки сърчица - 200 г
  • бяло вино - 100 мл.
  • лук - 1 голяма глава
  • печурки - 150 - 200 г
  • масло - 100 г
  • олио - 50 мл
  • универсална подправка - пикантина на вкус
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърчица се измиват и отцеждат от водата. Печурките и лукът се нарязват на жулиени.

В тиган сипвам олиото, добавям кравето масло и слагам сърцата да се запържат.

Наливам малко вода и слагам капак. Като изври водата (сърцата трябва да са поомекнали) прибавям бялото вино, нарязаните на жулиени лук и гъби.

Овкусявам с черен пипер и пикантина и слагам отново капак. Сърцата се задушават до готовност. Отстранявам капака за да остане ястието на мазнина.

Друг вариант е предварително да сварите пилешките сърца и след това да ги запържите с лука, гъбите и виното.

И в двата варианта сърчицата са много вкусни. Декорирам порцията с клонка магданоз и лимон.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар