Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Турски баклавички

Турски баклавички

TanqTanq
Новак
552764
Турски баклавички2 / 2
01/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Апетитни турски баклавички, които може да излапане на 1 хапка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини (500 г)
  • орехи - 300 г
  • масло - около 150 г чисто
  • канела - 1 к.л.
  • за сиропа
  • захар - 4 ч.ч.(от по 250гр или 1кг. захар)
  • вода - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - малко настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счуквам орехите или ги смилам в блендера и добавям канелата.

Корите си разгъвам и ги режа на две по ширината, получават се две квадратни половини. Вземам един лист, сгъвам го на хармоника, след което го прегъвам на две да се получи като ветрило, слагам в долната част от орехите с канела и навивам към прегънатото, леко захлупвам с кората и се получава като розичка.

Преди да се метнат да се пекат, се заливат с разтопеното чисто масло. Пече се на умерена фурна.

Сиропът се приготвя, след като се опекат баклавичките, за да може да изстинат, докато се свари сиропът. Аз лично варя сиропа до леко сгъстяване, след което слагам малко лимонтузу (щипка).

Заливате изстиналите баклавички и оставяте така поне една нощ.

Да вие сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: