Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с прясно зеле в тенджера под налягане

Пилешки бутчета с прясно зеле в тенджера под налягане

Пилешки бутчета с прясно зеле в тенджера под налягане
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пилешки бутчета с прясно зеле - любима гозба от миналото, която днес е още по-вкусна, приготвена в тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 - 5 бр.
  • зелка - 1 зелка
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме добре бутчетата.

За нарязването на зелето можем да използваме ренде, може и на ръка.

Морковите и доматите измиваме и с помощта на ренде рендосваме.

Магданоза и него нарязваме на ситно.

Всички продукти смесваме добре и ги поставяме в тенджера под налягане.

Към зелето слагаме и измитите пилешки бутчета. Добавяме червения пипер и олиото.

Разбъркваме, като наливаме 1 ч.ч. вода към продуктите, защото зелето също пуска сок.

Когато заври ястието, намаляваме котлона и оставяме така да ври около 20-25 минути от момента на завиране.

Пилешките бутчета с прясно зеле в тенджера под налягане поднасяме топли и поръсени с магданоз.

Освен традиционното пиле със зеле, по подобен начин можете да приготвите и пуешко със зеле, както и свинско със зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: