Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Лучен киш Прованс

Лучен киш Прованс

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Лучен киш Прованс
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Да се пренесем в красивата област Прованс с този неустоим киш"

Необходими Продукти

  • кромид лук - 4 големи глави
  • яйца - 4 бр.
  • ементал - 100 г сирене
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 50 г от овче мляко
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • пушен бекон - 80 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и към тях добавяме индийското орехче, солта, пипера и царевичното нишесте.

Настъргваме сиренето Ементал и кашкавала и ги добавяме към сместа.

Настъргваме 3 от главите лук и добавяме и тях.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена малка тавичка.

Разрязваме четвъртата глава лук на половина и след това нарязваме на тънки ленти. Разпределяме нарязания лук върху сместа.

Нарязваме бекона на малки парченца и поръсваме отгоре върху киша.

Печем на 150 градуса до златисто за около 20 минути. Лученият киш Прованс е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: