Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата с червен лук и джоджен

Бобена салата с червен лук и джоджен

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289642981
Бобена салата с червен лук и джоджен
Снимка: Десислава Дончева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Салата, която говори на универсалния език на наздравиците"

Необходими Продукти

  • бял боб - 300 г
  • червен лук - 1 глава
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме боба и го слагаме да се свари в подходяща тенджерка.

През това време нарязваме на ситно лука.

След като е сварен бобът /не трябва да е разварен/, го прецеждаме с гевгир и го овкусяваме.

Прибавяме към боба нарязания червен лук, джоджена, сол на вкус, олио и оцета.

Разбъркваме добре бобената салата.

Бобената салата с червен лук и джоджен е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: