Бобена салата с червен лук и джоджен

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
228
868
300
421
1
04/12/2019
"Салата, която говори на универсалния език на наздравиците "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 082
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бял боб - 300 г
  • червен лук - 1 глава
  • джоджен - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества
Бобена Салата

Начин на приготвяне

Измиваме боба и го слагаме да се свари в подходяща тенджерка.

През това време нарязваме на ситно лука.

След като е сварен бобът /не трябва да е разварен/, го прецеждаме с гевгир и го овкусяваме.

Прибавяме към боба нарязания червен лук, джоджена, сол на вкус, олио и оцета.

Разбъркваме добре бобената салата.

Бобената салата с червен лук и джоджен е готова.

Практична иноксова купа (басан) 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична иноксова купа (басан) 24 см
7.99 лв.
Виж ››

Иноксова купа за разбъркване и сервиране, с която приготвянето на салата ще е истинско удоволствие. Удобна, практична, лесна за почистване. Благодарение на нежния цвят инкос, купата придава елегантност на трапезата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар