Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Лесен хляб в хлебопекарна

Лесен хляб в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Лесен хляб в хлебопекарна
Снимка: Evgenia
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
205 мин.
Порции
8
"Вкусен и полезен хляб за цялото семейство само с едно натискане на копчето"

Необходими Продукти

  • вода - 450 мл
  • сол - 1.5 ч.л.
  • брашно - 650 г тип 500
  • ръжено брашно - 50 г
  • суха мая - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кошницата на хлебопекарната се сипва водата.

Изсипва се бялото брашно, после ръженото, солта и най-отгоре маята. Пече се с програма за пълнозърнест хляб.

От ръженото брашно коричката на хляба в хлебопекарна става много хрупкава.

Лесният хляб в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: