Спагети Лахмаджун

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
640
208
232
2
08/12/2019
"Спагетите, които могат да изкушат и най-строгия вегетарианец!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 304
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лука и го обелваме. Махаме люспата на доматите и ги режем на ситно.

Изчистваме чушките от семките. Обелваме чесън и го режем на ситно.

В кухненски робот слагаме лука, червените и зелени чушки и ги смиламе на ситно, но не на пюре. Смесваме накълцаните домати, смлените зеленчуци и каймата. Овкусяваме с подправките.

В дълбок тиган слагаме олиото да се загрее и след това изсипваме сместа. Задушаваме на среден огън за около 15 минути. Нарязваме на ситно магданоза и го добавяме към сместа.

В тенджера кипваме вода със 1 с. л. сол и 2-3 с. л. олио. Изсипваме спагетите в тенджерата и ги варим 5 минути.

Отцеждаме водата от тях и ги изсипваме в дълбокия тиган към сместа. Варим още около 4-5 минути.

Сервираме в дълбока чиния още докато са топли и гарнираме с малко магданоз!

Спагетите Лахмаджун са много вкусни.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар