Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с праскови и извара

Сладкиш с праскови и извара

EлзаEлза
Чирак
48358106
Сладкиш с праскови и извара
Снимка: Eлза
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Перфектната хармония между прасковите и изварата ще допадне и на най-изтънчения вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 големи или 4 по - малки
  • захар - 1 ч.ч.
  • масло - 130 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • праскови - и/или сливи (общо 400 г)
  • за пълнежа
  • извара - 250 г
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото на стайна температура със захарта на пухкав крем. Добавете едно по едно яйцата.

След като стане хомогенна смес слагайте лъжица по лъжица от брашното с бакпулвера и ванилията. Получава се по по-гъсто тесто от кексовото.

Отделно разбийте изварата със захарта яйцето и ванилията.

В тава с размери 28 см сложете хартия за печене и разстелете половината от тестото. Отгоре с лъжица сложете тук там от изварената смес, разпределете 1/2 от нарязаните на парчета плодове.

След това пак с лъжица сложете от сместа и крема купчинки. Добавете отгоре останалите плодове.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 40-45 мин. Проверете с клечка за зъби трябва да излезе суха от сладкиша. Оставете да изстине напълно и тогава го извадете от тавата.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: