Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лятна манджа с чорбаджийки и босилек в буркани

Лятна манджа с чорбаджийки и босилек в буркани

Лятна манджа с чорбаджийки и босилек в буркани
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Затворете лятото в буркани, за да може да си припомните за вкуса му през зимата"

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг розови
  • лук - 6 глави
  • олио - 1 ч.ч.
  • моркови - 10 бр.
  • зелени чушки - 1 кг
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз
  • босилек
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • захар - 2 с.л.
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • дафинов лист - 3 - 4 бр.
  • чорбаджийски чушки - 6 - 7 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелва се лукът и морковите, нарязваме на парчета. Чушките се почистват от семената и нарязваме на лентички. Доматите се измиват и настъргват на ренде.

Загрява се олио, запържваме за кратко лук, моркови и чушки да сменят цвета си. Сипваме настъргани домати и червен пипер, като разбъркваме добре.

Поръсваме с захар и сол на вкус, добавят се зърна черен пипер, дафинов лист, чубрица и готвим на умерен огън докато омекнат зеленчуците.

Отрязваме дръжките на чорбаджийските чушки и ги пускаме в тенджерата за 10 минути.

Поръсваме с нарязан пресен магданоз и 5-6 листа пресен босилек. Когато остане на мазнина е готова и снемаме от огъня.

Пълним в сухи бурканчета и затваряме с капачки. Стерилизират се за капачка 15 минути от завирането.

Най-вкусната лятна манджа, може да се хапва като гарнитура или самостоятелно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
според мен без босилека ще е по добре
27.06.2018 17:01