Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени патладжани и пиперки по шуменски

Пържени патладжани и пиперки по шуменски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пържени патладжани и пиперки по шуменски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обиколихме България надлъж и нашир - но по-вкусни патладжани и пиперки от тези по шуменските никъде на открихме - опитайте и дайте по един лайк за тях!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 броя
  • сол
  • брашно - за овалване
  • мазнина - за пържене
  • чушки - 7 - 8 пиперки
  • домати - 4 - 5 броя
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер
  • магданоз - ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените патладжани на кръгчета с дебелина 0.5 см. Посолете ги и при желание оставете да се отцедят от горчивия сок. Овалвайте ги в брашно и ги изпържете в сгорещено олио. Подреждайте изпържените патладжани в голяма чиния.

Измийте и нарежете по дължина на 2 пиперките. Почистете ги от дръжките и семето и ги изпържете в същата мазнина от патладжаните, като ги посолите.

Наредете изпържените пиперки в плитка тенджера. Отгоре разпределете нарязаните на кръгчета домати, посолете и поръсете със скълцания ситно чесън.

Сложете капака на тенджерата и оставете да поври, докато остане на мазнина. Снемете след това от котлона и оставете леко да изстине.

Сипете внимателно сместа от домати и пиперки върху наредените патладжани, като се опитате да запазите отгоре цели кръгчета домати.

Поднесете пържените патладжани и пиперки по шуменски охладени, поръсени с малко черен пипер и магданоз. По желание гарнирайте със сирене или сварени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боко
Боко
Кирева, сериозно ли?
19.07.2012 12:14
КИРЕВА
КИРЕВА
супер е и много върви със студена диня!
17.07.2012 20:52
Диян
Диян
супер е!
13.07.2012 10:16