Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса; Плоска тава, покрита с хартия за печене; Работи се изцяло с миксер.
В купа се пресява брашното със сухото мляко/сметана, солта, разбърква се и се прави кладенче.
В купа се смесва водата, млякото и маята. Разбъркват се и се изсипват в брашното.
Замесва се лепкаво тесто. Маслото се добавя на парчета и се омесва, докато тестото стане гладко и еластично. Покрива се с фолио и се оставя да се отпусне за 10 минути.
През това време се застила тавата с хартия. От тестото се оформят еднакви по размер топчета, около 100 г едното.
Подреждат се в тавата на разстояние едно от друго. Покриват се с фолио и се оставят да втасат за около 1 час.
След това време всяка топка се намазва с жълтък разбит с малко вода, поръсва се със семена по желание.
Малките питки се пекат на 180 градуса за около 20 минути.
Млечните питки със семена са много вкусни.
Източник: Culinaru with me
Коментари