Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с просо и ориз

Пълнени чушки с просо и ориз

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пълнени чушки с просо и ориз
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Пълни чушчици по по-различна, но много вкусна рецепта! Опитайте"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 бр. по - дребни
  • просо - 1 к.ч. белено
  • ориз - 1 к.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • сушени домати - 10 бр.
  • чубрица - 1 с.л.
  • домат - 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 4 ч.ч.
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чушките от семето, като запазите капачетата им за по-късно.

Обелете и нарежете скилидките чесън на дребно, морковите - на малки кубчета, и ги задушете в маслото с малко олио в дълбок тиган.

Добавете добре измитото белено просо, ориза и постепенно една по една чашите горещ зеленчуков бульон. Овкусете с чубрица, сол, накълцан пресен магданоз, черен пипер и накрая - обеления и настърган на ренде пресен домат и нарязаните на ситно сушени домати.

Намалете котлона и бъркайте периодично, за да не загори плънката. След 10 минути отстранете от котлона и след като поизстине, напълнете чушките и ги захлупете с капачетата. Подредете ги в тавичка върху хартия за печене и поръсете със струйка олио.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до запичане на пълнените чушки.

Поднесете с розички от обелките на домата и листенца зелена подправка (в моя случай използвах листенца салвия).

Добър апетит! Пълнените чушки с просо и ориз са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: