Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Хек на фурна с ориз, зелен лук и моркови

Хек на фурна с ориз, зелен лук и моркови

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Хек на фурна с ориз, зелен лук и моркови
Снимка: Анонимен
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусно и балансирано ястия, което няма да навреди на талията ви."

Необходими Продукти

  • хек - около 800 г, почистен
  • ориз - 1 ч.ч. (200 г)
  • моркови - 3 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • копър - 1/2 връзка
  • зелен лук - 1 връзка
  • зеленчуков бульон - 1 кубче.
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и накисва във вода, за да набъбне. Морковите се нарязват на ситно. Кипва се в съд гореща вода и се разтваря зеленчуковият бульон.

Зеленият лук се нарязва на ситно, а рибата - на шайби.

Шайбите риба хек се посоляват с малко сол, черен пипер и се поливат с лимоновия сок. В тиган се задушава лука в маслото и олиото, добавят се морковите и накрая изцеденият от водата ориз.

Овкусява се със сол и черен пипер. Добавя се бульонът и се оставя да заври и кипне. Слага се похлупак и всичко се задушава за около 10 минути.

Оризът се прехвърля в намаслена тавичка, правят се гнезда и в тях се слагат филетата хек.

Поръсва се с накълцан на ситно копър и рибата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути.

Ястието се сервира топло с резенчета лимон.

Бон апети! Хекът на фурна с ориз, зелен лук и моркови е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: