Торта с лук и сланина

СтанчоСтанчо
Новак
627
Торта с лук и сланина2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 120 г
  • олио - 1 ч.л.
  • За гарнитура
  • сланина - 100 г
  • лук - 250 г
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • сметана - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от посочените продукти. Разточва се на лист и се поставя във формичка за торта, предварително намазана с масло.

Отгоре се изсипва гарнитурата, приготвена по следният начин. Сланината се нарязва на парченца и се пуска за две минути във вряла вода.

Лукът се нарязва на ситно, запържва се в маслото и щом се оцвети леко, наръсва се с брашното и се прибавя разрешената в мляко сметана.

Настрани от огъня се прибавят яйцата. Посолява се малко, а черен пипер се слага повече.

След като се изсипе върху тестото, най-отгоре се нареждат парченцата сланина и парченца масло.

Така приготвената торта се пече в гореща фурна 25-30 мин.

И се сервира гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: