Начин на приготвяне
Листата спанак бланшираме във вряща подсолена вода за 1 мин. Изплакваме със студена вода, изцеждаме и нарязваме на ситно. Към тях добавяме сол, черен пипер на вкус и чесън на прах. По желание добавяме нарязана на ситно зелена люта чушка за повече пикантност. Разбъркваме и оставяме настрани.
Доматите обелваме, нарязваме на дребни кубчета и изцеждаме от сока, като оставяме в чиния под наклон. Също овкусяваме с черен пипер, сол и чесън на прах. Може да се добави наситнена червена люта чушка.
Шунката, бекона и кашкавала нарязваме на дребни кубчета, маслините обезкостяваме и нарязваме на кръгчета.
Разстиламе бутертестото и режем на еднакви по големина квадрати.
Загряваме фурната на 250 градуса, в тавичката постиламе с намазана с олио хартия за печене, прехвърляме квадратите от тесто в нея.
С помощта на къдрав нож за кашкавал правим бордовете без да натискаме, за да не разрежем тестото, като очертаваме рамката, а в средата очертаваме диагонали (трябва да се получи в средата нещо като Х).
В едната половина по диагонал слагаме от спаначената смес, а в другата - доматената. Върху спанака слагаме кръгчетата маслини, а върху доматите - кубчетата бекон и шунка. Отгоре поръсваме с кубчетата кашкавал.
Поливаме всяка мини пица с тънка струйка зехтин и печем на средна решетка и включен вентилатор до готовност. Готовите мини пици разпределяме в чинии и аранжираме с листенца ароматна свежа салвия и люти чушлета.
Чудесни за предястие, мезе или закуска. Добър апетит!
Пъстрите мини пици-антипасти са готови.