Начин на приготвяне
Рулцата от раци нарязваме на тънки лентички по дължина, а след това на дребни кубчета. Оставяме две пръчици от тях ненарязани за декорация.
Зелените маслини обезкостяваме, оставяме десетина цели, а останалите също нарязваме на възможно най-ситно.
Обелваме скилидката чесън и наситняваме.
В купа смесваме нарязаните рулца от раци, чесъна, маслините, добавяме майонезата, копъра, черен пипер на вкус и разбъркваме хубаво. Сол не се добавя, защото маслините са достатъчно солени.
Прехвърляме сместа в пош и равномерно разпределяме върху 6 броя от крекерите.
От пушената сьомга отрязваме дълги парчета и завиваме като розички, които поставяме също върху крекерите.
Украсяваме антипастите с парченца от рулцата от раци, с ивички и колелца от лютата зелена и червена чушка, цели маслинки и листа салвия.
Антипастите с оризови крекери са готови.
Ако ти харесва рецептата, опитай и другите ни рецепти за салати с рулца от раци или разядки с печени чушки.