Оризови гнезда

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20724450
24/08/2017
"Гнезда, но от ориз - вкусно и ефектно "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо427
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците и кренвирша на дребни кубчета. Загряваме олиото в тиган и запържваме последователно лука и чушките за по 2-3 минути.

Добавяме домата и щом си пусне течноста прибавяме и кренвирша. Когато той леко се запържи добавяме и ориза. Отново запържваме за кратко.

След това наливаме вода (2 ч.ч.), овкусяваме със сол и чубрица (на вкус) и оставяме на среден огън да къкри докато водата бъде поета от ориза и той стане готов.

Когато оризът е готов го снемаме от котлона и още горещ го разпределяме на топки в 6 чинии.

В средата на всяка топка ориз правим нещо като кладенче в което чукваме по 1 яйце ( внимаваме да не избяга от гнездото).

Така оформените чинии слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар