Фокача с мариновани чери домати

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Новак
28
120
67
67
28/08/2017
"Топла фокача с неустоим аромат и верни приятели - какво повече му трябва на човек "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо795
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте си водата и в нея разтваряте маята, захарта и солта. Пресявате си брашното и правите кладенче, в което сипвате сместа с маята. Разбърквате добре и сипвате зехтина, започвате да замесвате гладко тесто.

След това поставяте тестото в дълбок съд, покривате го с памучна кърпа и оставяте на топло да втаса за около 1 час - трябва да удвои обема си.

Когато е готово, го разточвате и го поставяте в тава, покрита с кухненска хартия за печене.

Маринованите доматки, които сте оставили да се отцедят, нареждате върху тестото, като натискате леко с палец, да стане кръгче, и слагате домат.

Оставяте тестото да втаса още 30 минути. Печете фокачата на предварително загрята фурна за около 20 мин на 180 градуса. Пресовате скилидките чесън и прибавяте зехтин.

Изпечената фокача се намазва със сместа от зехтин и чесън.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар