Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с бекон, гъби и кашкавал

Фокача с бекон, гъби и кашкавал

Фокача с бекон, гъби и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Нищо не може да се сравни с добре приготвения домашен хляб..."

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 пакетче суха
  • вода - 75 мл
  • прясно мляко - 75 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 250 г
  • бекон - 100 г
  • гъби - 3 бр.
  • пушен кашкавал - 100 г
  • босилек - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа се смесват затоплените вода и прясно мляко. Към тях се прибавят сухата мая, солта и две-три супени лъжици брашно.

Всичко се разбърква и купичката се оставя на страни, докато шупне маята.

Брашното се пресява, прави му се кладенче и в него се излива шупналата мая и зехтинът. Замесва се меко тесто и се оформя на топка, което после се оставя на топло да втасва, докато удвои обема си.

Тестото се разточва на кръгла кора, която да излиза извън тава с диаметър 24 см (предварително намаслена и набрашнена).

Върху кората се подреждат нарязаните бекон, гъби и пушен кашкавал.

Краищата на кората се подгъват навътре. Най-отгоре се поръсват пресни листа босилек.

Фокачата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Фокачата с бекон, гъби и кашкавал е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: