Начин на приготвяне
45Разбийте маслото със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.
Прибавете разбърканото със содата кисело мляко, щипка сол и постепенно пресятото брашно с бакпулвера. Накрая объркайте финално с ванилията. Ако сместа ви се стори много рядка, добавете още 1-2 с.л. брашно.
Добре намаслете и набрашнете кръгла форма за печене. Крушите обелете и ги оваляйте с малко галета или брашно, за да се обере излишната влажност.
Сипете сместа за сладкиша и в него набучете целите круши по цялата площ. Сложете сладкиша да се пече в умерено загряна фурна до готовност, като проверите с клечка за зъби накрая.
Ако по средата на печенето ви се стори, че повърхността започва да изгаря, покрийте леко отгоре с лист алуминиево фолио и доопечете. По желание поръсете готовия сладкиш с цели круши с малко пудра захар.