Карфиол пане

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697154
19/07/2018
"Панирани вкусотии, които може да хапвате като мезе за бира или да поднесете със свежа салата за обяд!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо41 822
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 1.2 - 1.5 кг розички
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • къри - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измития карфиол, накъсан на розички сложете да се свари на пата за 5 минути.

След това го оставете да се поохлади. Разбийте яйцата и добавете брашното, червения и черния пипер, кърито и чесъна на прах. Добавете малко водичка и разбийте на гъста каша.

Потапяйте всяка розичка карфиол в панировката и пускайте да се изпържат до приятен кафяв загар на маслена баня.

Отцеждайте готовия карфиол пане в кухненска хартия. Поднесете с гарнитура от салата по избор.

Рейтинг

5 9
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 14:41
Рецептата е добра и очаквах да му се попромени вкуса, но за жалост пак не успях да го харесам.
0
0
ана
ана
02.10.2014 15:13
Страхотна рецепта, впечатлих още от първото приготвяне няколко човека!
0
0
пепа
пепа
15.10.2013 17:12
аз го правя без варене пак става много добре както и с варене
2
0