Карфиол пане

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Карфиол пане1 / 2
19/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви25 мин.
Общо45 мин.
Порции7
"Панирани вкусотии, които може да хапвате като мезе за бира или да поднесете със свежа салата за обяд!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1.2 - 1.5 кг розички
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • къри - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измития карфиол, накъсан на розички сложете да се свари на пата за 5 минути.

След това го оставете да се поохлади. Разбийте яйцата и добавете брашното, червения и черния пипер, кърито и чесъна на прах. Добавете малко водичка и разбийте на гъста каша.

Потапяйте всяка розичка карфиол в панировката и пускайте да се изпържат до приятен кафяв загар на маслена баня.

Отцеждайте готовия карфиол пане в кухненска хартия. Поднесете с гарнитура от салата по избор.

Рейтинг

5 9
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: