Карфиол пане

19/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър36686985
"Панирани вкусотии, които може да хапвате като мезе за бира или да поднесете със свежа салата за обяд!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо41 205
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 1.2 - 1.5 кг розички
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • къри - 1 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измития карфиол, накъсан на розички сложете да се свари на пата за 5 минути.

След това го оставете да се поохлади. Разбийте яйцата и добавете брашното, червения и черния пипер, кърито и чесъна на прах. Добавете малко водичка и разбийте на гъста каша.

Потапяйте всяка розичка карфиол в панировката и пускайте да се изпържат до приятен кафяв загар на маслена баня.

Отцеждайте готовия карфиол пане в кухненска хартия. Поднесете с гарнитура от салата по избор.подобни рецепти тук

5 9
4 6
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 14:41
Рецептата е добра и очаквах да му се попромени вкуса, но за жалост пак не успях да го харесам.
0
0
ана
ана
02.10.2014 15:13
Страхотна рецепта, впечатлих още от първото приготвяне няколко човека!
0
0
пепа
пепа
15.10.2013 17:12
аз го правя без варене пак става много добре както и с варене
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв