Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Торта с ориз, тиквички и бекон

Торта с ориз, тиквички и бекон

Торта с ориз, тиквички и бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусът й е трепач, най-вкусната торта с любимите тиквички"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г сварен
  • тиквички - 2 бр. малки
  • бекон - 2 ленти
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • копър
  • черен пипер
  • маслини - зелени
  • маслини - черни
  • магданоз - пресен
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се оризът в леко подсолена вода, отцеждаме и оставяме да се охлади. Измиваме тиквичките, нарязваме ги на кръгчета.

Поръсваме със сол, сух копър и черен пипер. В тиган с малко олио се запържват от двете страни, колкото да омекнат. В купа се разбърква оризът с яйцата, бъркаме с вилица.

Добавя се 2-3 с л настърган кашкавал и отново се разбърква. В малка тавичка намазана с олио и поръсена с брашно, сипваме половината оризова смес.

Отгоре се нареждат кръгчета тиквичка, настърган кашкавал, върху него накъсани парчета от бекон и покриваме с останалата оризова смес. Нарежда се втори ред тиквички като цвете.

Печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути. Изважда се в чиния оризовата торта и поръсваме отгоре с още малко кашкавал.

Гарнираме със зелени и черни малини. Поднасяме с листа пресен магданоз.Вкусът е трепач, най-вкусната торта с любимите ми тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: