Начин на приготвяне
Септември е, а всички знаем, че щом се появи буквата Р в наименованието на месеца, ни очакват студове. Оттам и желанието да хапнем нещо топло, а в забързаното ежедневие - и бързо.
Затова тази супа ще ви спести време, защото продуктите се поставят последователно, за да стане бързо, да не се губи време в подготовката им.
Първо сложете подходяща тенджера и вода около 1700 мл , пуснете котлона и започнете с продуктите. Изчистете и рендосайте моркова, като най-твърд и го пуснете в тенджерата, след него веднага се заемете с беленето и нарязването на дребни кубчета на картофите, добавете в тенджерата, почистете и нарежете гъбите на дребно, а след тях - и домата.
Сложете маслото и по една щипка от черния пипер и чубрицата, овкусете с малко сол. Когато приключите с тези продукти, супата вече ще ври - засечете 20 минути от завирането - толкова е необходимо горе-долу за тяхната готовност, преди да добавите последно фидето. За него са необходими 6-7 минути или вижте на опаковката му.
Свалете от котлона и овкусете допълнително с черен пипер, оцет или лимонов сок, а при поднасяне добавете пресен магданоз.
От мен - пожелания за топла и приятна есен!