Начин на приготвяне
Пиперките и чорбаджийските чушки се измиват и нарязват на ленти. Патладжанът се нарязва на кубчета и се поставя в купа с подсолена вода, за да се премахне горчивината им.
След това зеленчуците заедно с чери доматчетата се запържват докато омекнат. Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
Хлебчетата Чабата се разполовяват на две. Наръсват се със зехтин и се запичат на грил тиган. Върху запечените хлебчета се разпределят зеленчуците и маслините нарязани на кръгчета.
Отгоря се поставят лентички пушен кашкавал.
Предястието се запича докато се разтече кашкавалът.
Отгоре се поръсва ситно нарязан босилек.
Хлебчетата Чабата със зеленчуци са готови.