Начин на приготвяне
Чери доматчетата се измиват и се нареждат в бурканчета. Необходимо е доматчетата да се набодат на няколко места, за да не се пръснат при попарването.
При пълненето им между тях се поставят по 4-5 зрънца черен пипер, скилидка чесън, резенче лук и стрък магданоз.
Бурканчетата се допълват с вряла вода, похлупват се с капачките и се оставят така докато напълно се охладят.
След това течността се излива в тенджера, поставя се на котлона и когато заври, се прибавят захарта, солта. Оставя се сместа кипне.
Налива се оцетът, изчаква се маринатата отново да кипне и след това се заливат доматите с нея, докато е още гореща.
Бурканчетата се затварят хубаво и се обръщат с дъното нагоре. Покриват се с кърпа или одеяло и се оставят така до пълното охлаждане на консервата.
При мен бурканчетата бяха с различна вместимост, но да речем маринатата стига за около 6-7 конфитюрени бурканчета.
Маринованите чери доматки са готови.
Коментари
какви са количествата на другите продукти извън маринатата?
Поздрави,
Готвач