Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с картофи и зелен боб яхния

Свинско с картофи и зелен боб яхния

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Свинско с картофи и зелен боб яхния
Снимка: Анонимен
2 / 3
11/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Из селските гозби, които винаги ще си хапваме с удоволствие"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • зелен фасул - 200 г пресен
  • картофи - 400 г
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • брашно - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското на хапки или на по-големи парчета. Лука режем на ситно. Домата обелваме и нарязваме или настъргваме. Картофите почистваме и нарязваме на ситно.

Зеленият боб почистваме, измиваме, нарязваме и накисваме за минутка-две в гореща вода.

Изпържваме късовете месо. Добавяме към тях нарязания лук. Оставяме да се задуши добре. След като е почти готово месото, прибавяме зеления боб и картофите.

Слагаме червения пипер и наливаме чаша вода. Добавяме останалите подправки и скълцания домат.

Разбъркваме брашното с малко вода и добавяме към ястието. Доливаме с вода и оставяме яхнията с картофи да ври до готовност.

Свинското с картофи и зелен боб яхния е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Получи се много вкусно ядене! Благодаря за рецептата!
19.11.2023 17:27
Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е претупана! Не пише кога се слагат картофите, кога доматите....!?! Не всички ползваме мултикукър, но добре че поне можем да си готвим яхнийки....
26.04.2023 22:21
1
2
Покажи всички подкоментари
Потребител#312505
Потребител#312505
Много добре се получи. В мултикукър под налягане запържих месото, лука. Когато станаха полуготови добавих картофите, боба, доматите. Долях малко вода (една чаша) и добавих подправките - това за да мога да го разбъркам м купата на мултикукъра. Долях вода колкото да покрие зеленчуците и доварих на високо налягане за 20 мин.
Общо време на готвене: 35 мин (с подготовката на продуктите).
12.03.2023 16:56
1
1
User#206770
User#206770
Любима рецепта!
:)
12.10.2020 08:15
1
1
Покажи всички подкоментари
Галина
Галина
Кога слагаме картофите?
26.01.2019 20:21
2
1
Покажи всички подкоментари