Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани апетитни печени чушки

Стерилизирани апетитни печени чушки

Стерилизирани апетитни печени чушки
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Ако в Рая няма пукани чушлета, залети с пикантна марината от чесън, оцет и магданоз, не искаме да отидем там"

Необходими Продукти

  • Продукти за един буркан от 800 мл
  • чушки - 10 - 12 бр. домашни
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • магданоз - 2 - 3 стръкчета
  • чубрица - 1 клонче прясна
  • олио - 7 с.л.
  • оцет - 3 с.л.винен
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете чист буркан и сложете в него нарязани на дребно 2–3 стръкчета магданоз, пуснете 1 клонка прясна чубрица и 4–5 цели скилидки чесън.

Добавете олиото, оцета, захарта и солта.

Изпечете чушките, като се стремите те да не прегарят, а само да пропукат, тъй като не се белят.

Подредете ги плътно в буркана с подправките и затворете здраво с винтова капачка.

Стерилизирайте, като времето, през което трябва да ври, е 10 минути.

Извадете бурканите от водата и обърнете надолу с капачката.

Стерилизираните апетитни печени чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: