Шоколадов сладкиш с крем

Шоколадов сладкиш с крем

Шоколадов сладкиш с крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
09/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
"Най-добрият начин за започване на деня е с парче шоколадов сладки Съгласни?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се крем, като се сипва прясното мляко и захарта в касерола и на котлона се загрява.

Жълтъците се разбъркват с брашното и 3-4 с. л. прясно мляко на кашичка. Сипват се в горещото мляко и бъркаме с телена бъркалка докато се сгъсти на умерен огън, за да не загори.

Снема се от котлона и сипваме крема в пош с накрайник и оставяме да се охлади. Разбиват се яйцата със захарта с миксер, добавяме олиото, ванилията, какао и накрая брашното с бакпулвера.

Разбърква се добре и сипваме в тава върху хартия за печене с диаметър 25-26 см. С поша се оформя спирала от половината крем, като се започне от средата към края на тестото.

Печем за 3-4 минути в загрята фурна 180 градуса докато се надигне и тавата се изважда. Повтаряме спиралата с останалия крем и се пече до готовност. По желание може да се поръси с малко пудра захар, но и така си е вкусно.

Съвет: Не бързайте да режете като мен топъл сладкишът, крема не е стегнал. Хапва се охладен с чаша кафе за разкош! Рецептата е на Люси Евтимова, благодарности за вкусния и ефектен сладкиш.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: